Skip to content

Argenta

Argenta taatsscharnieren zijn niet vanuit het niets ontstaan. In 1909 ontstond Argenta, een merk gespecialiseerd in A-merk scharnieren. Naar mate de tijd vorderde specialiseerde Argenta zich naast zichtbare scharnieren ook in onzichtbaar deurbeslag, ook wel taatsdeurbeslag genoemd. De scharnieren zijn beschikbaar voor deuren tot 100kg en tot 150kg, voor beide versies bestaat er een unieke afdekset. Hieronder treft u de varianten aan.


De Argenta taatsscharnieren zijn van hoogwaardige A-merk kwaliteit en geven de ultieme ervaring aan uw woonplezier.

Waar Argenta begon met zichtbare scharnieren, hebben zij zich nu verdiept in de markt van onzichtbare scharnieren. De pivot scharnieren van Argenta bevatten een actieve sluitdemping. Dit zorgt ervoor dat de deur na opening weer mooi tot sluiting komt.

Bij pivot scharnieren worden de scharnieren verticaal aan de boven en onderkant van de deur gemonteerd, waardoor er dus geen deurkozijn meer benodigd is. De deuren werken dan ook “pivoterend”. Naast dat het er stijlvoller uitziet, is het ook functioneel. De deuren kunnen in beide richting geopend worden en er wordt een grotere deuropening gecreĆ«erd. Ook zijn ze vrij gemakkelijk te monteren/installeren.

Twijfelt u nog of Argenta wel de optie voor u is? Neem even contact op met de experts van GYZS, zij weten precies welk scharnier het beste tot zijn recht komt bij u.

Werking van de Argenta Pivotica