Skip to content

Frits Jurgens

Frits Jurgens taatsscharnieren, ontstaan vanuit een jaren lange expertise in ijzerwaren. Al sinds 1920 opereert Frits Jurgens onder het motto: “Een perfect design is innovatief, functioneel, mooi en bruikbaar”. Toen de derde generatie het bedrijf over nam, bouwden zij verder op deze kernwaarden. Dit is terug te zien in hun diverse ontwerpen van taatscharnieren, waarbij kwaliteit in deze verborgen scharnieren altijd op 1 staat. Alle systemen bevatten een tijdloos design en zijn onderhoudsvrij. Hieronder is het aanbod te zien van Frits Jurgens.


Frits Jurgens taatsscharnieren

Zoals hierboven al aangegeven zijn de Frits Jurgens taatsscharnieren, ook wel pivot scharnieren, niet uit het niets ontstaan. Vanuit de wil om het merk steeds verder technologisch te ontwikkelen, met een blik de vraag vanuit de markt, zijn zij gekomen tot hun eigen systeem in deze categorie.

Op deze pagina zult u twee systemen van Frits Jurgens aan, beide maken gebruik van het gepatenteerde veersysteem. Het grote verschil tussen de systemen bestaat uit de functies die beide met zich mee brengen. Systeem 1 bestaat uit 1 functie, namelijk het draaien van de deur. Door de focus op 1 functie, is dit het meeste compacte systeem.

System 3 bestaat uit, u raadt het misschien al, 3 functies: draaien, sluiten en vastzetten. Hierbij kan de deur tot sluiting worden gezet op 4 verschillende punten, namelijk: 0, 90, 180 en 270 graden.

Welk systeem u nodig heeft is dus afhankelijk welk doeleinde het scharnier voor u heeft.

Werking & installatie van de Frits Jurgens scharnieren