Skip to content

Vloerverwarming

Zoals u wellicht bekend is worden de taatsscharnieren in de vloer en in het plafond geplaatst. Hierdoor is er geen deurkozijn meer nodig. Vaak wordt gedacht dat dit niet mogelijk is bij vloerverwarming, vanwege de vloerplaat van het taatsscharnier. Dit is echter prima toepasbaar, indien de juiste maatregelen genomen worden. De ODB vloerplaat is gemaakt voor taatsscharnieren die geplaatst worden bij een woning met vloerverwarming. Doordat de boutjes zijn ingekort tot 10mm, waar de vloerverwarming vaak zo’n 50mm diep ligt (dit is de aanbevolen diepte voor vloerverwarming). Daarnaast zijn de taatsscharnieren van Frits Jurgens ook geschikt met vloerverwarming, doordat deze maar tot 8mm diep gemonteerd hoeft te worden.


ODB-100 vloerplaat massief RVS > Voor vloerverwarming

ODB vloerplaat massief rvs vloerverwarming groot

Toepasbaar bij alle ODB-100 modellen, maar ook bij de Argenta Pivotica Pro. Zoals hierboven al aangegeven zijn de bouten ingekort tot 10mm waardoor dit perfect geschikt is bij vloerverwarming.


Frits Jurgens taatsscharnieren

Frits Jurgens taatsscharnier

De Frits Jurgens taatsscharnieren zijn geschikt voor woningen met vloerverwarming. De vloerplaat wordt gemonteerd met bouten die tot 8mm diep gaan.


Taatsscharnier vloerverwarming

Zoals hierboven te lezen zijn veel mensen bang om een taatsscharnier te plaatsen in woning met vloerverwarming. Dit komt uiteraard doordat de vloerplaat van het scharnier in de grond wordt geplaatst en men bang is de vloerverwarming te doorboren. ODB heeft hier echter een oplossing voor gevonden, zij leveren een massieve vloerplaat waarbij de bouten zijn ingekort tot 10mm. Hierdoor zit de vloerverwarming niet langer in de weg. Deze variant werkt zowel met de Argenta Pivotica Pro als de ODB-100 modellen.

Daarnaast heeft Frits Jurgens hier standaard al rekening mee gehouden. De vloerplaat van de taatsscharnieren gaan maar 8mm diep. Dit zou dus ook een prima optie zijn. Frits Jurgens staat bekend om haar kwaliteit, maar is in prijs duurder.

Doordat de bouten bij de ODB vloerplaat zijn ingekort, is het van belang dat deze goed worden verankerd. Dit kan met het spuitanker van Kelfort. Dit middel zorgt ervoor dat de bouten goed in de grond worden bevestigd.

Hoe diep ligt de vloerverwarming

De buizen van de vloerverwarming worden geplaatst op een diepte van 5cm. Indien deze dieper geplaatst worden, vindt er minder warmteafgifte plaats en duurt het langer voordat de vloer warm is.

Overige optie

Waar bij de massieve vloerplaat de bouten zijn ingekort, kan dit ook zelf worden ingekort. Wij raden persoonlijk de modellen aan die hiervoor gemaakt zijn. Indien u de bouten zelf afkort, is het ook van belang dat het spuitanker van Kelfort wordt gebruikt.