Skip to content

Taatsscharnier bij vloerverwarming – Frits Jurgens

  Veel vragen zich af of de montage van taatsscharnieren bij vloerwarming mogelijk is. Het korte antwoord hierop is: Dit is wel mogelijk. Frits Jurgens heeft hier namelijk een oplossing voor bedacht. Geen ingewikkelde vloerpot, gewoon een vloerplaat met korte pinnen van 8mm.

  Kan deze vloerplaat wel een deur dragen van 500 kilo?

  Het eerste wat door ons hoofd spookte was, waarom heeft iedereen dit dan niet? Als de oplossing enkel het inkorten van de bouten is? En kan het dan nog wel een deur van 500 kilo dragen met die korte bouten? Het lijkt wellicht onmogelijk, maar toch kan het wel!

  De taatsscharnieren van Frits Jurgens zijn zo ontwikkeld dat de druk gelijkmatig verdeelt wordt over de vloerplaat. Hierdoor komt er zelf minder druk op de vloerplaat dan een naaldhak. In een voorbeeld getoond op de website van Frits Jurgens is te zien dat een taatsdeur van 500 kilo een drukbelasting heeft van 2.31 N/MM² en een persoon van 70 kilo met naaldhakken 6.87 N/MM².

  Door het complexe ontwerp van het scharnier, wordt de druk van de taatsdeur dus goed verdeeld.

  De combinatie van de pinnen en een speciaal klevende lijm zorgen ervoor dat de plaat op zijn plek blijft en het gewicht goed kan dragen.

  Hoe diep zit de vloerverwarming?

  Het wordt aangeraden vloerverwarming op 5cm diepte te leggen. Ligt deze minder diep, dan wordt de warmte niet gelijkwaardig verdeelt. Ligt de vloerverwarming dieper, dan verwarmt deze niet meer voldoende.

  Wij zullen hierbij niet teveel op de details inspelen, het komt erop neer dat de vloerverwarming dus veelal 5cm diep ligt. Dit betekend dat de bouten bij lange na de vloerverwarming niet zullen doorboren.

  Kortom: Het gebruik van taatsscharnieren is dus wel mogelijk een vloer met vloerwarming.

  Praktisch & Mooi ontwerp.

  De scharnieren van Frits Jurgens zijn naast heel praktisch, ook erg mooi ontworpen. Te zien op de afbeelding hieronder dat de bouten inderdaad 8mm de grond in gaan, maar ook hoe weinig er van zowel de vloerplaat als de plafondplaat overblijft. Uw taatsdeur valt hierdoor meer op, maar het kleine deel dat u ziet van de platen is heel mooi en netjes afgewerkt voor een chique uitstraling.

  Frits Jurgens - voorbeeld taatsscharnier

  Bekijk hier het volledige aanbod Frits Jurgens Taatsdeurscharnieren >