Frits Jurgens Taatsscharnier System3 80-200kg rechthoekige plafondschijf

Voordelen

  • Zelf openend en zelfsluitend
  • Vastzet stand op 0º, 90º, 180º en 270º
  • Gepatenteerde veerconstructie
  • Onderhoudsvrij
  • Makkelijk te monteren
  • Gemaakt van roest vast materiaal

Nadelen

  • Wat duurder in prijs

Frits Jurgens Taatsscharnier System3 80-200kg rechthoekige plafondschijf

De taatsscharnieren van Frits Jurgens zijn geschikt voor zowel binnen als buiten deuren. Dit specifieke model is gemaakt voor deuren van 80 tot 200 kilo en bevat een rechthoekige plafondschijf. Het bijzondere aan deze scharnieren t.o.v. ‘normale’ scharnieren is dat deze vanaf 1 punt draaien, ook wel pivoteren genoemd. Een andere benaming voor deze scharnieren is dan ook pivot scharnier. Hierdoor is een deurkozijn overbodig, omdat montage in het plafond en in de vloer gedaan wordt.

Het Frits Jurgens taatsscharnier system 3 is in diverse varianten. Heeft u een deur zwaarder dan 200 kilo, bekijk dan dit scharnier eens.

Waarom systeem 3 van Frits Jurgens?

Systeem 3 van Frits Jurgens bevat, de naam zegt het al, 3 functies: draaien, sluiten en vastzetten. De deur kan een gehele cirkel draaien en worden vast gezet op 0º, 90º, 180º en 270º. Daarnaast kan dankzij de speciale veer in dit systeem de deur met een klein beetje kracht in werking worden gezet, waarna de deur uit zichzelf zal draaien. De deur zal na twee bewegingen weer tot stilstand komen in de afgestelde sluitstand. Deze veer wordt overigens ook gebruikt in systeem 1. Hoeft uw deur niet per se over deze functies te beschikken? Bekijk dan hier systeem 1.

Technische gegevens

KleurRVS
TypeSysteem 3
Soorttaatsscharnier
Deurdikte (min.)40 mm
Deurbreedte (mm)1000 tot 1500 mm
Deurgewicht (Kg)80 tot 200 kg

Andere producten van Frits Jurgens